نوشته شده توسط : sibesalamati

علائم و درمان بیماری هموفیلی گرداوری شد

علائم و درمان بیماری هموفیلی

 

بیماری هموفیلی یا خون‌تراوی دسته‌ای از بیماری‌های ارثی هستند که در آنها توان بدن برای ایجاد لخته و انعقاد خون برای جلوگیری از خونریزی در صورت پاره شدن رگ مختل شده است.

فرآیند انعقاد خون به جلوگیری از خونریزی بیش از حد کمک می نماید. انواع مختلفی از بیماری هموفیلی وجود دارد اما شایع ترین و شناخته شده ترین آنها عبارتند از:

هموفیلی A – کمبود فاکتور ۸
هموفیلی B- کمبود فاکتور ۹
هموفیلی هاگمن –  کمبود فاکتور ۱۲
ون ویلبراند – عدم وجود فاکتور ۸

 

تشخیص

علاوه بر شرح حال پزشکی کامل و معاینه فیزیکی، پزشک ممکن است آزمایشات خونی نظیر سطح فاکتورهای انعقادی، شمارش کامل سلول های خونی، ارزیابی زمان خونریزی و تست DNA را درخواست نماید. امروزه با کمک بیوپسی از پرزهای کوریونی و یا آمینوسنتز در اوایل حاملگی، می توان بیماری هموفیلی را قبل از تولد تشخیص داد.

 

علایم بیماری هموفیلی

شایع ترین علامت بیماری هموفیلی ، خونریزی غیر قابل کنترل و بیش از حد به علت کمبود یا عدم وجود فاکتورهای انعقادی می باشد که حتی خونریزی می تواند بدون هیچ آسیبی رخ دهد.

۱- کبودی: کبودی حاصل از صدمات کوچک که می تواند منجر به هماتوم بزرگ (تجمع خون در زیر پوست که منجر به تورم می شود) گردد.

۲- خونریزی: تمایل به خونریزی از بینی، دهان، لثه که با یک صدمه کوچک مثل مسواک زدن یا اعمال دندان پزشکی پیش می آید.

۳- خونریزی درون مفصلی: باعث درد و عدم تحرک می گردد و در صورت عدم درمان کامل طبی، منجر به بدشکلی مفصل می گردد. مفاصل از مکان های شایع خونریزی هستند و خونریزی مفصلی منجر به التهاب مفصلی دردناک و مزمن، بد شکلی و لنگیدن های مکرر می گردد.

۴- خونریزی داخل عضلانی: خونریزی داخل عضلات منجر به تورم، درد و قرمزی می شود. تورم ناشی از خونریزی در این مناطق از طریق افزایش فشار بر بافت ها و اعصاب ناحیه، منجر به صدمات پایدار و بد شکلی می گردد.

۵- خونریزی داخل مغزی: خونریزی ناشی از صدمات یا خونریزی خودبخودی مغز، شایع ترین علت مرگ در کودکان و یکی از شدیدترین عوارض این بیماری است و جزو اورژانس های هموفیلی می باشد.

 

درمان هموفیلی

درمان بیماری هموفیلی با توجه به نکات زیر تعیین می شود:

سن بیمار، وضعیت سلامتی عمومی، وسعت بیماری، نوع و شدت بیماری هموفیلی ، تحمل بیمار نسبت به داروهای اختصاصی و روش های درمانی، توجه به مرحله بیماری عقیده و ترجیح بیمار.

امروزه درمان ها برای بیماری هموفیلی بسیار مؤثر است. فاکتور انعقادی به جریان خون تزریق می شود. به محض رسیدن مقدار کافی فاکتور انعقادی به محل آسیب دیده، خونریزی متوقف می شود. درمان سریع و به موقع سبب کاهش درد می شود و از بروز آسیب به مفصل، عضله و سایر اعضای بدن جلوگیری می کند. اگر درمان خونریزی سریع و به موقع باشد، فاکتور انعقادی کمتری مصرف می شود.

حتی در زمانی که از بروز خونریزی اطمینانی نیست، باید فاکتور انعقادی تزریق شود. اگر احتمال خونریزی وجود دارد، بایستی فاکتور انعقادی تزریق گردد. هرگز نباید منتظر بود تا مفصل دردناک، متورم و داغ شود.

درمان قطعی برای بیماری هموفیلی وجود ندارد، اما با در اختیار داشتن فاکتورهای انعقادی، افراد هموفیل می توانند زندگی عادی داشته باشند. بدون فاکتورهای انعقادی افراد هموفیل شدید، با مشکل مواجه می شوند و حتی ممکن است دچار معلولیت شوند و نتوانند کارهای عادی و روزمره زندگی را انجام دهند.

 

نبض ما



:: بازدید از این مطلب : 158
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 6 مرداد 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sibesalamati

عرق نسترن ، طبع ، خواص ، مضرات و طریقه مصرف نسترن گرداوری شد

عرق نسترن ، طبع ، خواص ، مضرات و طریقه مصرف نسترن

 

نسترن

گیاه نسترن درختچه‌ کوچکی است با ارتفاع حداکثر ۳ متر و برگ‌هایی شامل پنج تا هفت برگچه دندانه‌‌ دار که به شکل بیضی نوک‌تیز بوده و گل‌ها به رنگ‌های گلی (قرمز کم‌رنگ)، سفید مایل به گلی و یا سفید می‌باشند.

استفاده از میوه گل نسترن (R. canina hips) در قرون وسطی رواج داشت و زمانی در میان عامه مردم برای بیماری‌های قفسه سینه مصرف می‌شد. میوه رز منبع طبیعی ویتامین C می‌باشد که موجب کاربرد گسترده آن در مکمل‌های ویتامین طبیعی، چای و محصولات متنوع دیگر از جمله سوپ و مارمالاد شده است. اگرچه این محصولات، به لحاظ تاریخی، مکمل غذایی به شمار می‌آمدند، ولی به عنوان داروی ملین و ادرارآور نیز مصرف شده‌اند.

 

طبع نسترن

طبع آن گرم و خشك است

 

خواص نسترن

درمان بیماری های ناشی از ورم کلیه ها
درمان اسهال های شدید
درمان عوارض کاهش ویتامین c در بدن
ضد انگل آسکاریس
کاهش البومین ادرار و ازدیاد ادرار
تقویت مسلولین
مدر و مقوی
خلط آور
درمان دیابت
درمان اختلالات و بیماری های کبدی
درمان تشنج
درمان بیماری های مزمن پوست
کاهش کلسترول
درمان سیاه سرفه
دارای کلسیم فراوان
درمان نفخ
درمان تشنج های شکم
درمان تپش قلب
درمان اختلالات و تشنج های عصبی
درمان بی خوابی
درمان استفراغ و تهوع
درمان احتباس ادرار
کمک به تولید گلبول های قرمز
مفید برای دوره نقاهت
ضد سرطان
درمان  و کاهش ترس، اضطراب و فشارهای عصبی
دفع سنگ صفرا و کاهش صفرا

 

طریقه مصرف نسترن

۳۰۰ گرم نسترن را در قوری چینی بریزید و ۳ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و بگذارید ۵ ساعت دم بکشد و سپس از صافی بگذرانید و خرگاه خواستید مورد استفاده قرار دهید.

 

مضرات نسترن

مصرف خوراکي ميوه گل سرخ هيچ‌گونه مسموميتي ايجاد نمي‌کند و 100 گرم از آن حاوي بيش از 1200 ميلي‌گرم ويتامين C مي‌باشد. مصرف مقادير کم آن هيچ‌ عارضه‌اي در بر ندارد و در مورد مصرف مقدار زياد و طولاني‌ آن هم گزارشي ارائه نشده است. در کتب اروپايي، مانند کميسيون E، عوارض مصرف مقدار زياد اين ميوه ناشناخته گزارش شده است.

البته کارگراني که به طور مداوم در معرض ميوه‌هاي گل‌سرخ هستند، ممکن است دچار حساسيت و مشکلات تنفسي شوند. بعضي از اين عوارض در واقع، حساسيت نيستند، بلکه پرزهاي ريز ميوه گل‌سرخ هستند که مانند پشم ‌شيشه بر روي پوست تحريکات مکانيکي پوستي ايجاد مي‌کنند

عرق نسترن

 

خواص عرق نسترن

تقویت کننده قلب‌

ضد سرماخوردگی و بیماریهای عفونی‌

مفید جهت قولنج

کلیه و سنگ کلیه و مثانه

سرشار از ویتامین C

 

طبع عرق نسترن

طبیعت عرق نسترن گرم میباشد

 

طریقه مصرف عرق نسترن

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا بصورت شربت میل شود.

 



:: بازدید از این مطلب : 158
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 6 مرداد 1396 | نظرات ()