نوشته شده توسط : sibesalamati

آرتروز را طبیعی درمان کنیم

آرتروز را طبیعی درمان کنیم

 

با وجود این واقعیت که آرتروز درمان ندارد داروهای طبیعی برای آرتروز می توانند زندگی شما را با تمام راه های ممکن بهتر سازد این درمان ها سالم هستند و به راحتی می توانید در ورم مفاصل استفاده کنید. به گفته کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده، آرتریت دارای علائم بسیاری است که شامل مشکل در حفظ حرکات طبیعی مفاصل به علت سختی و درد در مفاصل در اثر انحطاط یا آسیب مفاصل است چند مورد از آرتریت نیز با تظاهرات خارج مفصلی ارتباط دارد و با دخالت شدید پوست، چشم یا قلب همراه است.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) بیان می کند که در ایالات متحده آمریکا یکی از هر پنج بزرگسال ( تقریبا 50 میلیون نفر) با آرتریت تشخیص داده شده اند با پیری فیزیولوژیکی در جمعیت، انتظار می رود که شیوع بیشتر تا 67٪ در سال 2030 افزایش یابد اگر چه هیچ درمانی برای انحطاط ناشی از آرتریت وجود ندارد درمان های طبیعی برای آرتروز وجود دارد که ممکن است درد و ناراحتی را کاهش و در مقابله با ورم مفاصل به شما کمک کند که در این مقاله 12 مورد از آنها بیان می شود.

 

1. مفصل را در حال حرکت نگه دارید

تا جائیکه شما می توانید مفاصل را مکرر در حال حرکت نگه دارید حفظ حرکت مفصل ممکن است به حفظ عناصر اسکلتی عضلانی در شرایط مناسب عملکردی کمک کند مفاصل ممکن است با فعالیت هایی مانند تمیز کردن منزل، باغبانی و یا صحبت کردن در در حال قدم زدن ارتباط داشته باشد بنابر این سعی کنید هر زمان که مناسب است مفاصل را کشش داده و آرامش بخشید.

 

2. ورزش با شدت متوسط انجام دهید

انواع تمرینات ورزشی ممکن است برای کاهش التهاب مفاصل استفاده شود ساده ترین تمرینات، تمرینات دامنه حرکتی هستند این فعالیت ها به بازسازی و حفظ انعطاف پذیری مفاصل کمک می کند تمرینات هوازی دارای مزایایی برای تقویت و افزایش استقامت عضلات همراه با اثرات متعدد در ریه، عروق خونی و قلب می باشد هدف از ایروبیک تحمل وزن تقویت استخوان است تمرینات مقاومتی می باید همان فعالیت هایی باشند که به تقویت عضلاتی که در حفاظت و پشتیبانی مفاصل نقش دارند کمک کند از ورزش تهاجمی خودداری کنید اگر آن برای شما هر گونه ناراحتی به ارمغان می آورد.

 

3. نگاهی به مسکن درد OTC

داروهای OTC مثل استامینوفن و ضد درد NSAID مانند آسپرین، ناپروکسن و ایبوپروفن ممکن است برای کاهش درد استفاده شوند. لازم به ذکر است که این داروهای OTC یا بدون نسخه داروهای هستند که دارای برخی از عوارض جانبی بوده و برای تمامی افراد مناسب نیستند بنابراین قبل از امید بستن این قبیل داروها به دنبال توصیه های پزشکی باشید. پس از بحث با دکتر خود، آموزش داده شده به منظور جلوگیری از عوارض جانبی را جدی بگیرید.

 

4. کنترل وزن

چاقی یکی از جدی ترین فاکتورهای مؤثر است که فشار غیر ضروری را بر روی مفاصل اضافه می کند 10 پوند اضافه وزن تقریباً 40 پوند فشار بر روی مفاصل تحمل کننده وزن اولیه مانند مفصل زانو را افزایش می دهد از این رو داشتن اضافه وزن می تواند سبب تعدادی از مشکلات در بدن شما مانند اضافه کردن ناراحتی و درد برای شما شود به منظور حفظ مفاصل برای عملکرد مناسب، بهترین روش این است که مقدار وزن اضافی خود را کاهش دهید.

 

5. استفاده از اشیاء برای گرم نگه داشتن

ممکن است شالی در اطراف زانو یا مفصل آرنج در صورت درد حاد قرار داده شود این کمک خواهد کرد تا گرما اضافی فراهم شود و سبب کاهش درد در آرتریت همراه ادم یا تورم می شود دستکش های الکتریکی گزینه دیگری برای گرم نگه داشتن ورم مفاصل انگشتان می باشد قبل از رفتن به رختخواب در شب استفاده کنید همچنین قرار دادن پتو روی محل درد در هنگام خواب می تواند درد را کاهش دهد.

 

6. کمپرس گرم و سرد را امتحان کنید

حرارت سفتی عضلات را به حداقل رسانده و تسکین دهنده درد مفاصل و عضلات می باشد. برای این منظور، یک حوله گرم و مرطوب استفاده می شود. کمپرس گرم ممکن است مفصل در معرض التهاب را بدتر کند. کمپرس سرد برای مفصل گرم در معرض التهاب موثر است. برای این منظور ممکن است کمپرس سرد از یخ آبی، یخ خرد شده یا نخود فرنگی منجمد استفاده شود. بسته های سرد نباید در مفاصل متعدد در یک زمان اعمال شود. در صورت پدیده رینود و واسکولیت از کمپرس سرد اجتناب کنید.

 

7. استفاده از ابزارهای کمکی

این روزها مردم از ابزار دستی مانند کنسرو درب باز کن برقی، واگن و یا چرخ دستی برای حمل بار سنگین مانند سبد لباس و یا مواد غذایی استفاده می کنند به غیر از این ابزارها، دستگاه های کمکی بسیار مفید شامل بریس، اسپیلیت، چوب دستی و استفاده از کفش که ممکن است در توزیع وزن بدن به همان اندازه موثر باشد.

 

8. خوردن غذاهای غنی از کلسیم

پیروی از یک رژیم غنی از کلسیم محافظت کامل از استخوان را فراهم می کند در چنین مواردی، مصرف مکمل های کلسیم برای جلوگیری از ضعیف شدن استخوان موثر است. این است که برای زنان در قبل از یائسگی مصرف 1000 میلی گرم کلسیم در روز و پس از یائسگی1200 – 1500  میلی گرم توصیه می شود مردان به مصرف کلسیم در دوزهای مختلف از 1000 – 1300 میلی گرم در روز توصیه می شوند.

 

9. خیس کردن در آب نمک فرنگی اصل

نمک فرنگی اصل، همچنین به عنوان سولفات منیزیم است اغلب خیس خوردن در آن برای کاهش درد مفاصل و به حداقل رساندن تورم است از چند قاشق چای خوری نمک فرنگی اصل و ترکیب آنها در آب برای غوطه ور شدن استفاده کنید هنگامی که نیاز به مقابله با پای دردناک است پاها را در وان حاوی آب به اندازه کافی گرم با مخلوط 2 قاشق غذاخوری نمک فرنگی اصل استراحت دهید این عمل اثر تسکین دهنده دارد.

 

10. سعی کنید ماساژ را انجام دهید

بنیاد آرتروز نشان می دهد که ماساژ دادن مفاصل آسیب دیده به طور منظم، ممکن است سفتی و درد را تا حدی به حداقل برساند و دامنه حرکتی مفصل زانو نیز ممکن است افزایش یابد اگر شما می خواهید خود ماساژ را امتحان کنید از یک درمانگر فیزیکی برای دستورالعمل های لازم ماساژ کمک بگیرید و یا می توانید به سادگی یک وقت ملاقات با یک درمانگر تخصصی برای ماساژ منظم داشته باشید مطمئن شوید که درمانگر شما تجربه ماساژ مفاصل را داشته باشد.

 

11. اسیدهای چرب  امگا 3 بخورید

اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامتی مطلوب هستند و ممکن است یک اثر مفید قابل توجهی در افراد با آرتریت تولید کند امگا 3S  در مکمل های ماهی وجود دارد که ممکن است در تسکین درد مفاصل و سفتی همراه آن کمک است.

 

12. استفاده از کپسایسین

مطالعات نشان می دهد که مصرف موضعی کاپسایسین ممکن است درد ناشی از آرتریت را کاهش دهد همچنین نتایج نشان می دهد که افراد با آرتریت روماتوئید در مقایسه با شرکت کنندگان مبتلا به آرتروز بیشتر بهره مند شده اند.



:: بازدید از این مطلب : 92
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 9 تير 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sibesalamati

علائم و درمان روماتیسم گرداوری شد

علائم و درمان روماتیسم

 

تعریف

آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی یک بیماری سیستمیک و مزمن است. شیوع این بیماری در جهان حدود یک درصد است و معمولاً نوجوانان سنین میانسالی و در دهه‌های اول-سوم تا پنجم بروز می‌نماید و در زنان شایع‌تر است.(نسبت زن به مرد در حدود ۳ به یک است)

آرتریت روماتوئید مشخصاتی دارد که باعث تمایز آن با سایر انواع آرتریت‌ها (التهاب ودردمفاصل) می‌شود. بعنوان مثال آرتریت بصورت قرینه‌است یعنی اگر یک زانو یا دست درگیر باشد به احتمال زیاد طرف مقابل نیز درگیر است. بررسی‌های خانوادگی، نشانگر نوعی استعداد ژنتیکی هستند. به عنوان مثال، بستگان درجه یک افراد مبتلا (که بیماری آنها همراه با وجود آنتی بادی فاکتور روماتویید یا لاتکس است) ۴ برابر میزان مورد انتظار، دچار آرتریت روماتوئید شدید می‌شوند. در حدود ۱۰٪ بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید دارای یک خویشاوند درجه اول مبتلا هستند.

 

علائم و نشانه ها

چگونگی تخریب مفصل بر اثر آرتریت روماتوئید در آغاز، ممکن است لوکالیزه کردن درد، تورم و حساسیت در لمس، به سختی امکان‌پذیر باشد. درد در مفاصل درگیر و تشدید در اثر حرکت، شایع ترین تظاهرات آرتریت روماتوئید تثبیت شده می‌باشد. الگوی درگیری مفصلی هماهنگ است، اما همیشه با درجه التهاب ظاهر شده، مطابقت نمی‌کند. خشکی عمومی شایع است و معمولاً پس از دوره‌های بی حرکتی، به بیشترین حد خود می‌رسد، خشکی صبحگاهی با مدتی بیش از یک ساعت تظاهری تقریباً تغییرناپذیر از آرتریت التهابی است و ممکن است در افتراق آن از انواع متعدد بیماری‌های مفصلی غیر التهابی، کمک کننده باشد.

در مجموع نشانه‌های آرتریت روماتوئید از این قرار اند :

سفتی صبحگاهی مفاصل

تورم مفاصل

درد مفصلی

ضعف و خستگی

ندول‌های روماتوئید

 

عملکرد سینویت مزمن در آرتریت روماتویید

سینوویت مزمن التهابی است که اکثراً مفاصل را درگیر می‌کند و باعث تخریب غضروف و ایجاد ضایعات استخوانی می‌شود. آرتریت روماتیسم مفصلی مشخصاتی دارد که باعث تمایز آن با سایر انواع آرتریت‌ها (التهاب مفاصل) می‌شود. بعنوان مثال آرتریت بصورت قرینه ‌است یعنی اگر یک زانو یا دست درگیر باشد به احتمال زیاد طرف مقابل نیز درگیر است. مفاصل درگیر مفاصل کارپوفالنژیال، متاتارسوفالنژیال، مچ دست و مفاصل بین بندانگشتی اول هستند. در برخی بیماران بیماری از شدت کمی برخوردار بوده و با حداقل ضایعات مفصلی، در مدتی کوتاه همراه می‌باشد، در برخی دیگر ضایعات پیشرونده و مزمن، به صورت پلی آرتریت می‌باشند و باعث اختلال عملکرد مفاصل می‌شود. پلی آرتریت قرینه التهابی، تظاهرات خارج مفصلی (ندول های روماتوئید، فیبروز ریوی، واسکولیت و سروزیت) و فاکتور روماتوئید مثبت در خون ۸۰٪ بیماران مشخصه این بیماری است.

 

سیر بالینی و پیش آگهی

سیر آرتریت روماتوئید کاملاً متغیر و پیش بینی آن در هر بیمار، دشوار است. در بیشتر بیماران، فعالیت بیماری به صورت مداوم و در عین حال مواج بوده، همراه با درجات متغیری از ناهنجاری‌های مفصلی و اختلالات عملکردی می‌باشد. پس از ۱۰ تا ۱۲ سال، درکمتر از ۲۰ درصد بیماران، هیچ شواهدی از ناتوانی یا ناهنجاری مفصلی نخواهند داشت. میزان امید به زندگی در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید با میانه‌ای معادل ۳ تا ۷ سال کاهش می‌یابد. میزان مرگ و میر، افزایشی ۵/۲ برابری دارد و آرتریت روماتوئید به خودی خود در ۱۵ تا ۳۰ درصد موارد آن سهیم است.

 

علل و عوامل خطرساز

علت دقیق روماتیسم مفصلی ناشناخته ‌است ولی در ایجاد این بیماری ایمنی سلولی و ایمنی هومورال هر دو نقش دارند. البته به نظر می‌رسد که گلودرد چرکی در ایجاد آن نقش بسزایی دارد.افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی، نسبت به دیگران شانس ابتلای بیشتری به بیماری های مزمن مانند پوکی استخوان، آلرژی، بدخیمی‌ها، عفونت‌ها، بیماری‌های گوارشی، بیماری های قلبی–عروقی و فشارخون دارند.

 

درمان رماتیسم

از آنجا که علت آرتریت روماتوئید ناشناخته‌است، پاتوژنز آن کاملاً مشخص نشده‌است و مکانیسم عمل بسیاری از عوامل درمانی مورد استفاده نیز قطعی نیست ، درمان آن عمدتاً به صورت تجربی انجام می‌شود. هیچ‌یک از ملاحظات درمانی علاج بخش قطعی نیستند؛ بنابراین همه آنها را باید تسکین دهنده در جهت تخفیف علایم و نشانه‌های بیماری ومتوقف کننده بیماری قلمداد نمود.

اهداف درمان عبارتند از: ۱- تسکین درد ۲- کاهش التهاب ۳- محافظت ساختارهای مفصلی ۴- حفظ عملکرد و ۵-کنترل درگیری سیستمیک.

درمان شامل مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی(آسپرین، پیروکسیکام، سولفاسالازین, دیکلوفناک، ایندومتاسین، اپروکسن و بروفن و…)است.

در موارد شدید از استروئیدها مانند پردنیزولون استفاده می‌شود که عوارض جانبی زیادی دارد. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی که برای کنترل علائم مصرف می‌شود ممکن است عوارضی مانند مشکلات گوارشی ایجاد نمایند.داروهای تعدیل کننده سیستم ایمنی مانند داروهای ضد مالاریا (هیدروکسی کلروکین)، سولفاسالازین و مینوکسی سیلین نیز به کار می‌روند.

 

پیشگیری
ندارد.

 

آزمایش و تشخیص

میانگین تاخیری که از شروع بیماری تا تشخیص آن وجود دارد ۹ ماه ‌است. این امر، غالباً مربوط به ماهیت غیر اختصاصی علایم آغازین می‌باشد. آرتریت روماتوئید، به راحتی در افرادی که دارای بیماری تثبیت شده تیپیک هستند، تشخیص داده می‌شود. در اکثر مبتلایان، تظاهرات بالینی مشخصه بیماری، ظرف ۱ تا ۲ سال پس از شروع آن دیده می‌شوند.

 

خوردنی های مفید

این خوردنی ها برای مشکلات رماتیمی مفید هستند:

  • چای زنجفیل

  • سیب

  • موز

  • آناناس

  • سبزیجات

  • پونه

  • نعنا

  • ریحان

  • میوه جات غیر مرکبات

 

مالیدنی های گرم برای بهبود رماتیسم

ترکیب زیر را تهیه کنید:

  • رازیانه 1 قسمت

  • روغن کنجد 1قسمت

  • عرق کیالک 10 قسمت

  • روغن زنجفیل 1قسمت

  • روغن دارچین 1 قسمت

مواد بالا را خوب مخلوط کرده و به دست و پا مخصوصاً مفاصل مالیده و آنها را خوب ماساژ دهید.

 

از خوردن اینها پرهیز کنید

  • کاهو

  • ماست

  • گوجه فرنگی

  • هندوانه (هندوانه را می توانید همراه آجیل یا نعنا یا پونه بخورید)

  • چای

  • دوغ

  • سرکه

  • آبغوره

ماست و دوغ را با غذا نخورید.

خوردن ماست با نان برای این افراد خوب نیست.

ماست را با عسل بخورید.

پنیر را صبح نخورید عصر یا شب خورده شود.

شیر را باید با دارچین یا عسل بخورید.

 

الو دکتر

سمیه مظفری



:: بازدید از این مطلب : 104
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 9 تير 1396 | نظرات ()