نوشته شده توسط : sibesalamati

آیا پوست چرب دارید ؟ بخوانید !

آیا پوست چرب دارید ؟ بخوانید !

 

* این افراد برای کنترل چربی پوست خود و برخورداری از یک پوست شاداب و خوب باید خواب کافی، اعصاب راحت و تغذیه مناسب داشته باشند و هرچه می توانند سبزی و میوه مصرف کنند.این افراد باید از خوردن قند و شکر اجتناب کنند. از خوردن شیرینی­ های خامه­ ای و از خوردن ادویه­ های گرم به ویژه دارچین پرهیز کنند.

* پوست‌های چرب و همچنین برخی از میکروب‌های روی پوست، می‌توانند زمینه ایجاد جوش را تشدید کنند،از لوازم آرایشی غیر چرب استفاده کنید.

* پوست چرب نیاز به مرطوب کننده دارد، بنابراین هر روز از مرطوب کننده استفاده کنید.

* با آب سرد صورت خود را بشویید تا منافذ پوستتان بسته گردد. از غذاهای سرخ شده و شکلات کمتر استفاده کنید.

* خیار ماده‌ای تمیزکننده، نرم کننده و جمع کننده ملایم پوست است. خیار را رنده کنید و با کمی شیر روی پوست بمالید. این ماسک برای تازگی و طراوت بخشیدن به پوست صورت مؤثر است. مالیدن یک تکه خیار روی پوست، برای پوست­های چرب بسیار مفید است.

* یک عدد سیب رنده شده با عسل مخلوط کنید و سپس روی پوست صورتتان بمالید و پس از ۱۵ دقیقه با آب سرد بشویید.

* برای تهیه ماسک لیموترش آب دو عدد لیمو را بگیرید و با یک قاشق عسل گرم، مخلوط کنید و روی پوست بمالید و پس از ۳۰ دقیقه آن را با پنبه آغشته به گلاب پاک کنید.

* سیب را پوست کنده، پودر کنید. شیر خشک را با دقت به آن اضافه کرده و خوب به هم بزنید. روغن بادام و گلاب را اضافه کنید و خوب به هم بزنید. ماسک را به مدت ۳۰ دقیقه روی صورت قرار دهید و سپس با آب ملایم بشویید. این ماسک برای پوست چرب و خشک مناسب است.

* یک عدد سفیده تخم مرغ را خوب بزنید؛ پس از کف کردن به آن نصف لیوان لیموترش اضافه کنید وبه هم بزنید و روی تمام پوست بمالید. پس از ۳۰ دقیقه با آب ولرم بشویید.

* دو تا سه بار در روز صورت خود را با آب و صابون ملایم بشویید. اگر پوست خود را زیاد بشویید یا از صابون‌های قوی استفاده کنید، پوست صورتتان حساس می‌شود و حتی چربی بیشتری تولید می‌کند.

* از مواد آرایشی و کرم‌های فاقد چربی (کرم مرطوب کننده نه چرب) استفاده کنید.

* دو تا سه بار در هفته از ماسک صورت خاک رس استفاده کنید. برای تهیه ماسک خاک رس، پودر خاک رس سبز را با آب یا عسل مخلوط کنید و روی پوست صورتتان بمالید. ۱۵دقیقه صبر کنید و سپس با آب بشویید.

* کمی سرکه سیب به قسمت‌های چرب پوست بمالید.

* هنگامی که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرید، مراقب باشید. اگرچه به نظر می‌رسد نور آفتاب پوست را خشک می‌کند، ولی گرمای زیاد، تولید چربی پوست را افزایش می‌دهد.

* تحت نظر پزشک از مکمل ویتامین ب- کمپلکس، ویتامین A، ویتامین C، روی و ویتامین E استفاده کنید. همچنین می‌توانید از مولتی ویتامین استفاده کنید.

* کمی جوش شیرین را با آب مخلوط کنید و روزی یک بار روی پوست صورتتان بمالید. سپس با آب بشویید. این کار مقدار چربی پوست را کم می‌کند.

* دو بار در هفته پوست صورت خود را بخور دهید. این کار مقدار تولید چربی پوست را تنظیم می‌کند. بعد از بخار دادن، کمی آب سرد به صورتتان بپاشید.

* ورزش کردن با ایجاد تعریق، باعث پاکسازی منافذ پوستی شما می‌شود. ورزش منظم روزانه، مقدار ترشح چربی صورت را کاهش می‌دهد.

* یکی از درمان‌های خانگی برای کنترل پوست چرب، شیر است. می‌توانید شیر را به تنهایی یا مخلوط با آب لیموترش به صورتتان بمالید. شیر، پوستتان را نرم و مرطوب می‌کند، بدون اینکه چربی آن را افزایش دهد.

* حتی کمبود ناچیز ویتامین B۲ می‌تواند باعث ایجاد پوست چرب گردد. مخمر (مثل ماءالشعیر)، جوانه گندم و گوشت‌ها دارای ویتامین B۵ و B۲ هستند. سایر منابع خوب ویتامین B۲ عبارتند از نان و غلات سبوس دار، حبوبات و آجیل، شیر، ماست و تخم مرغ.

* مقادیر زیادی آب بنوشید تا پوست را شاداب و پرآب نگه دارد و مواد سمّی را از بدن دور کند.

* غذاهای چرب، سرخ شده و پرادویه را مصرف نکنید. از مصرف چربی گوشت و روغن نباتی جامد خودداری کنید. هنگام پخت غذاها از روغن خیلی کمی استفاده کنید.

* نوشابه‌های گازدار، شیرینی، شکلات و تنقلات مصرف نکنید.



:: بازدید از این مطلب : 142
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 9 تير 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sibesalamati

خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات ترنجبین گرداوری شد

خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات ترنجبین

 

از برگ‌های گیاه خارشتر ماده‌ای به نام ترنجبین ترشح می‌شود. از خواص ترنجبین درمان زردی نوزادان است. در این مطلب با خواص ترنجبین آشنا شوید.

ترنجبین ماده‌ای است شیرین که به صورت شبنم روی گیاه خارشتر بوجود می آید که به معنی عسل تر است. ترنجبین حاوی ترکیبات قندی مختلفی است که به راحتی در آب حل می‌شوند. این شیرابه در نتیجه عمل حشره‌ای به‌طور طبیعی و با ایجاد شکاف به خارج تراوش می‌شود.

با نشستن این حشره بر روی شاخه‌های جوان گیاه خارشتر، شیرابه‌ای تراوش می‌شود که به تدریج مانند ذرات نبات بر روی گیاه سفت می شود و همانجا می‌ماند. این حشره معمولا در مناطق کویری و بیابانی دیده می‌شود بنابراین جایی که این حشره نباشد، گیاه خارشتر نمی‌تواند ترنجبین تولید کند. به همین منظور برای استفاده از خواص ترنجبین و تولید بیشتر آن افراد محلی، صبح زود و قبل از طلوع آفتاب با ضربه زدن و تکاندن شاخه‌های خارشتر روی پارچه‌های سفید و تمیز، ترنجبین را به دست آورده و پس از تمیز کردن آن را به بازار عرضه می‌کنند.

ترنجبین به رنگ‌های سفید، زرد و یا کمی متمایل به قهوه‌ای است و طعم شیرین دارد.

 

ترکیبات شیمیایی ترنجبین

ترنجبین حاوی ترکیبات قندی مختلفی چون گلوکز و فروکتوز، ساکاروز و تری ساکارید می‌باشد که به راحتی در آب حل می‌شود. ترنجبین همچنین دارای تانن و آنتوسیانین است. در گذشته از ترنجبین در کارخانجات به طور سنتی قند میگرفتند اما امروزه با توجه به بالا بودن خواص دارویی آن، این کار غیر اقتصادی است.

 

خواص ترنجبین

خواص دارویی ترنجبین به طور خلاصه عبارتند از:

درمان سرفه و درد سینه

جوشانده ترنجبین برای سرفه و درد سینه مفید است.

باز کردن مجاری ادرار

مصرف ترنجبین با آب پنیر برای اخراج اخلاط سوخته، با ماء الشعیر برای دفع اخلاط گرم، مخلوط با کره گوسفندی برای باز کردن مجاری ادرار و با آب زیره برای رفع صدای شکم مفید است.

خاصیت عفونت‌زدایی

در طب سنتی از ترنجبین برای شیرین نمودن جوشانده‌های گیاهی استفاده می‌کنند که چنانچه به همراه فلوس استفاده شود، خاصیت ضد عفونی خواهد داشت.

درمان زردی و تب کودکان و نوزادان

در طب سنتی استفاده از خواص ترنجبین برای درمان زردی نوزادان بسیار موثر است. در واقع با دادن ترنجبین به اندازه ‏ای که در نوزاد ایجاد اسهال ملایم کند و جوشانده تخم گشنیز باعث درمان زردی نوزاد می‌شوند. ضمن اینکه از بروز این بیماری پیشگیری هم می‌کند.

 

طرز استفاده از ترنجبین برای درمان زردی نوزادان

ترنجبین را حدود یک قاشق مرباخوری تا غذاخوری در یک چهارم استکان آب جوش حل کرده و پس از صاف کردن به نوزاد بدهید.
میزان مصرف ترنجبین باید آنقدر باشد که با ایجاد اسهال ملایم جرم‌های رسوبی و چسبیده به جدار روده‌های نوزادان پاک شود. علاوه بر آن یک قاشق چای‌خوری تخم گشنیز را در یک استکان آب بجوشانید تا یک چهارم استکان بماند و صاف کرده آب آن را به نوزاد بدهید. برای توضیح بیشتر لازم به ذکر است که ترنجبین را از یک قاشق چایخوری در حالت ناشتا شروع می‏ کنیم و در یک چهارم استکان آب جوش حل که شد صاف می‏ کنیم و به نوزاد می‏‌دهیم بخورد ولی اگر کار کردن شکم ایجاد نشد، دوباره ۲ ساعت بعد این میزان تکرار می‌شود. معمولا با این روش ۳ تا ۷ روز طول می‌کشد تا نوزادان درمان شوند.
نوزادی که با استفاده از خواص ترنجبین از زردی نجات پیدا می‏کند، کبدي بسیار سالم و فعال خواهد داشت و تمام اعمال متابوليسمی و سوخت و ساز او با روال طبيعی به پيش خواهد رفت و اشتهای زیادی به خوردن شیر مادر پیدا می‌کند، همچنین کمتر دچار بيماری‏‌های ويروسی و عفونی می‏شود و در صورت بروز آن سریعتر بهبود  می‌يابد .

 

طبع ترنجبین

طبیعت ترنجبین کمی گرم و تر است.

 

عوارض ترنجبین و موارد منع مصرف

بیماران مبتلا به حصبه، اسهال خونی، بواسیر، خون ادراری و آبله بایستی از خوردن ترنجبین خودداری کنند، همچنین ترنجبین برای طحال و اشخاص گرم مزاج مناسب نیست.

 

خواص عرق ترنجبین

 برای تسکین عطش و تب، تسکین سرفه و درد سینه، خاصیت ضدعفونی کنندگی خوبی دارد و میکروب ها را از بین می برد، دفع سنگ کلیه و مثانه تا حدودی مؤثر است

 

طبع عرق ترنجبین

طبیعت ترنجبین  گرم می باشد

 

طریقه مصرف عرق ترنجبین

نحوه مصرف :   بر اساس دستور پزشک استفاده شود

 

سلامتی



:: بازدید از این مطلب : 141
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 9 تير 1396 | نظرات ()