عرق شوید ، طبع ، خواص ، مضرات و طریقه مصرف شوید
نوشته شده توسط : sibesalamati

عرق شوید ، طبع ، خواص ، مضرات و طریقه مصرف شویدگرداوری شد

عرق شوید ، طبع ، خواص ، مضرات و طریقه مصرف شوید

 

شوید

شوید یکی از سبزیجاتی است که به دلیل عطر و طعم خوب به صورت خیس و خشک شده در یک برنامه غذایی گنجانده می شود. برای انکه بیشتر با این سبزی پرخاصیت آشنا شوید در زیر خواص و فواید ان را اورده ایم.

شوید گیاهی است یکساله یا دوساله که گاهی ارتفاع آن به یک متر نیز میرسد . ریشه آن راست و مخروطی شکل و سفید است . این گیاه در اکثر نقاط دنا منجمله قسمتهای جنوب اروپا ، مصر ، آمریکا و چین پرورش داده می شود .

میوه شوید بیضوی ، مسطح وب طول 4 میلیمتر و عرض 3 میلیمتر است . رنگ آن قهوه ای روشن و در سطح آن برجستگیهایی برنگ زرد و در کناره های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن دیده می شود . تخم شوید دارای 3درصد روغن می باشد .

 

خواص شوید

تخم شويد اثرات درماني زيادي دارد منجمله بعنوان ضدتشنج ، ‌ضد درد ، نفخ شكم ، ادرار آور و براي تقويت معده بكار مي رود . براي كساني كه اشتهاي زيادي به غذاندارند و لاغر هستند تخم شوید بهترين دارو است زيرااشتها را زياد كرده , معده را تقويت مي كند و انرژي به بدن مي دهد . تخم شويد را مي توان براي ناراحتي معده، بي خوابي و ضد گاز معده بكار برد .

خانمهاي شير ده که شير آنها كم است بايد حتما روزي چند بار دم كرده تخم شويد يا در تخم شوید بخورند و در غذاي خود مصرف كنند بطور معجزه آسائي شير آنها زياد خواهد شد .

طب گياهي ايران خواص زيادي را براي شوید قائل است مثلا در مورد درد شديد و ورم معده از دم كرده شويداستفاده مي كردند كه اثر تسكين فوري دارد .از شويد براي دل درد در حيوانات نيز استفاده مي شود ودامداران قديم بخوبي به اين موضوع وا قف بودند . مثلا براي گوسفند و بز كافي است كه مقدار 30 گرم تخم شويد به آنهاداد كه نفخ و دل درد را ساكت كنند .

در مورد بيماراني كه مبتلا به استفراغ شديد هستند و هيچ غذايي حتي آب را نمي توانند در معده خود نگاهدارند بهترين درمان شوید است . اين نوع بيماران بايد دم كرده شوید را آهسته آهسته بنوشند .

در چين حتي شوید را براي كمردردهايي كه بعلت انقباض عضلاني باشد بكار ميبرند .

يك نسخه قديمي چيني براي باد فتق نيز از تخم شويداستفاده مي كنند . همچنین افرادی که دارای بیماری چربی خون می باشند از علف شوید و تخم آن برای درمان بیماری استفاده نمایند که نحوه استفاده تخم شوید به صورت جوشانده می باشد که روزانه باید به مقدار دو استکان مصرف نمایند و عرق شوید یک استکان بعد از نهار و شام.

 

طبع شوید

طبع شوید گرم و خشك است

 

مضرات شوید

گرم مزاجان باید آن را با آب ‌لیمو و سکنجبین و آب غوره و ترشی‌ها بخورند و سرد مزاجان باید آن را با قرنفل و دارچین و عسل بخورند.‌

شوید از تیره جعفری بوده و بخاطر داشتن فورانوکومارین ها موجب افزایش حساسیت پوست به نور ماوراء بنفش و افزایش احتمال بروز واکنش حساسیت به نور می گردد .

مصرف شوید در کسانی که بیماری حاد کلیوی ( ATN) یا بیماری مزمن کلیوی دارند،موجب تشدید التهاب مجاری کلیوی بواسطه اسانس اجزاء شوید می گردد.

مصرف مقادیر زیاد از فراورده های تغلیظ شده می تواند موجب تقلیل میزان اسپرم گردد .

دید را ضعیف می‎کند.

کسانی که زخم معده دارند احتمالاً ایجاد خونریزی می‎کند.

مصرف افشرده شوید موجب افزایش احتمال اختلالات کبدی در بیمارانی که مبتلا به التهاب مزمن کبدی ( سیروز Cirrhosis ) می گردد .

مصرف توام شوید با داروی ۸-متوکسی پسورالن بدلیل افزایش بروز حساسیت نوری ممنوع است. مصرف توام با داروهائی که حساسیت پوستی ایجاد می کنند مثل تتراسایکلین و داکسی سایکلین توصیه نمی شود.

بعلت اثرات قاعده آوری و سقط زائی شوید،مصرف فراورده های تغلیظ شده و میوه آن در اوایل دوران بارداری ممنوع است .

موجب افزایش ترشح شیر در خانم ها می شود. خانمهای شیر ده که شیر آنها کم است باید حتما روزی چند بار دم کرده تخم شوید یا در تخم شوید بخورند و در غذای خود مصرف کنند بطور معجزه آسائی شیر آنها زیاد خواهد شد .
فراورده های تغلیظ شده با احتیاط مصرف شود.

 

خواص عرق شوید

پائين اورنده ي چربي خون,مقوي معده, بادشكن, قاعده آور,رفع سكسكه و دل درد,رافع تنگ تنفس و ضعف معده, درد پشت و كليه را تسكين مي دهد, ازدياد شير مادر

تقویت کننده معده

برطرف کننده ضعف کبد و طحال

کاهش دهنده چربی خون

ادرار آور

ضد اسید اوریک

هاضم غذا

رفع تنگی نفس

 

طبع عرق شوید

طبيعت گرم

 

طریقه مصرف عرق شوید

بعد ازهرغذا نصف ليوان ميل شود

 





:: بازدید از این مطلب : 73
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 1 مرداد 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: